Яне Янев пратил SMS-a на Борисов. Искал премиерът да е информиран

Яне Янев е човекът, изпратил есемеса до Бойко Борисов, който после премиерът препратил на шефа на ВКС Лозан Панов, разкри вестник Струма. Лидерът на РЗС е и настоящ съветник на премиера по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта. 

„SMS-а ми го препрати мой съветник, не е от член на ВСС. С Лозан Панов винаги сме имали прекрасна комуникация”, каза вчера Борисов, след като в четвъртък не пожела да обясни кой го информира за ставащото на ВСС. Тогава той само потвърди, че го е пратил на Панов.

Самият текст гласеше следното: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме".

Потвърждение

По телефона Янев, макар и с неохота, потвърди авторството си на електронното съобщение: „Да, аз изпратих SMS-а. Като съветник на г-н Борисов съм длъжен да го информирам за случващото се около него. Това съобщение съм го изпрати като форма на превенция, знаете откога съм радетел за конституционна и съдебна реформа, и няма нищо чудно, че една от темите, с които се занимавам, е съдебната система. Като съветник на господин премиера държа да е наясно какво се случва в системата, защото в крайна сметка отговорността за съдебната реформа е на правителството“, каза Яне Янев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини