Президентът Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Държавният глава се срещна с клуба на посланиците, говорещи български език

Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Пожарникари и полицаи получиха отличия в категория „Смело сърце“

Шофьор блъсна 8-годишно дете в Бургас

Кейт Мидълтън с български вълнени чорапи (СНИМКИ)

Наградиха най-добрите огнеборци в София

За поредна година на тържествена церемония в Столичната пожарна бяха отличени най-добрите й служители за изминалата година в основните направления на дейност – пожарогасителна и спасителна дейност и контролна дейност и превенция, съобщата пресцентърът на МВР.

Огнеборците, постигнали и приложили високи професионални умения, получиха благодарност и плакети от ръководството на Столично управление „Пожарна безопасност и защита населението”. На тържеството присъстваха зам.-областният управител на област София Томи Николов, старши комисар Асен Игнатов, зам.-директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов, кметът на район „Красна поляна” Иван Чакъров, служителите на СДПБЗН и представители на доброволното формирование към Столична община.

Победители в раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност” са инспектор Християн Христов от Четвърта РСПБЗН и мл. инспектор Кирил Дикански – старши спасител в сектор „Специализирани оперативни дейности”, отдел ПГ и СД при СДПБЗН. Като подгласници в тази раздел бяха наградени, инспектор Валентин Желязков от Първа РСПБЗН и мл. експерт Пенко Петков от Девета РСПБЗН. Те са наградени за доказани професионални качества и умения, проявени при гасене на пожари, аварийно-спасителни дейности, ликвидиране на произшествия, спасяване на хора и имущество.

В направление „Контролна дейност” са инспектор Валери Иванов от Втора РСПБЗН и мл. инспектор Юлия Кечеджиева от Четвърта РСПБЗН. Отличени като подгласници са инспектор Николай Узунов от Трета РСПБЗН и мл. инспектор Сашо Наков в сектор „Пожарна безопасност и спасяване” – Летище София от Пета РСПБЗН. Четиримата пожарникари са наградени за извършване на комплексни, контролни и тематични проверки и разрешаване на проблемите в обслужваните от тях обекти.

За комплексен победител бе определен комисар Димитър Иванов, началник отдел „Пожарогасителна и спасителна дейност“ при СДПБЗН. През годините той е участвал в ликвидирането на сложни пожари и аварийни ситуации. За проявен висок професионализъм е награждаван с обявяване на благодарност от министъра на вътрешните работи и главния секретар на МВР.

Специален плакет получи кметът на столичния район Красна поляна Иван Чакъров. Той активно съдейства за подобряване на условията на труд на столичните пожарникари в Трета РСПБЗН.

Победителите в областния етап „Пожарникар на годината 2015” бяха наградени с грамоти и плакети. Те ще вземат участие в Националния етап на конкурса, организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, чието провеждане предстои.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.