Лоши комбинации за зодии-родители

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Армията търси да назначи 350 войници

Първите свободни 350 места за войници бяха обявени от Командването на Сухопътните войски. Приемът ще бъде в 61-ва механизирана бригада – Карлово, за 220 длъжности и във 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, за 130 позиции. Заявленията до командира на едно от двете бригади се подават чрез структурите на Централното военно окръжие до 19 февруари. Конкурсите са от 16 май до 7 юни. Могат да се посочват до три длъжности, но в една бригада.

Военният министър Николай Ненчев обяви в края на миналата година, че незаетите места в армията са около 4 500, като 3000 от тях са войнишки и сержантски. Очаква се през тази година да бъдат обявени поне още 500 места за бойци.

В момента се търсят както картечари и водачи на БТР-ри, така и готвачи, шлосери и шофьори на линейки.

Конкурсът включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата.

Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м.) и издържливост (крос 1000 м.) по нормативи. Тестът за обща култура включва 100 въпроса, като за всеки правилен отговор на въпрос се дава по една точка. Времето за провеждане на теста е с продължителност до 60 минути.

Кандидат, който е получил под 200 точки на изпита по физическа подготовка или под 30 точки на отделен норматив или под 55 точки на теста за обща култура отпада от конкурса и не се класира.

Кандидатите за войници, спечелили конкурса, се приемат на военна служба, ако към датата на сключването на договора за военна служба не са навършили 32 години. Съществува обаче и една опция да имаш право да кандидатстваш и до 47 години. Тя се отнася само за хората, които са били на военна служба и са освободени заради закриване или преместване на поделения.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.