Жълт код за силен вятър утре, идват виелици

Валежите от утре постепенно ще спират, но градусите ще падат. Жълт код за силен вятър с опасност от виелици ще е в сила за утре в 11 области, съобщи бТВ.

Минималните температури ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а максималните – между минус 6° и минус 1°, предаде Фокус.

Ще духа умерен, в Източна България и на морския бряг – силен, временно и бурен вятър от север–североизток. В Добружда, Лудогорието и по планинските проходи ще има виелици и ще се образуват преспи. Ще продължи да вали, като валежите и в източните райони, и на морския бряг ще преминат в сняг.

Ще продължи да застудява и към 14 часа температурите в повечето райони от страната ще бъдат между минус 5° и 0°, в югоизточните и източните райони - до плюс 3°.

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. Снеговалежите ще продължат, но вече ще бъдат слаби. Утре след обяд от запад ще започне процес на спиране на валежите и разкъсване на облачността.

Ще продължи да духа умерен, в Източна България силен и временно бурен север-североизточен вятър. Ще има ще има снежни виелици и ще се образуват преспи. Застудяването ще продължи.

Още през нощта срещу вторник валежите навсякъде ще спрат, а облачността бързо ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Застудяването ще продължи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето