Националите в Япония след мача на Стоичков

Националният отбор планира мач в Страната на изгряващото слънце в края на месец май, след финала на родното първенството. Контролата срещу Япония изглежда сигурна, а пътуването и ще е почти веднага след големия шоу мач по случай 50-годишния юбилей на Христо Стоичков на 20 май. Досега единствената сигурна проверка на нашите национали е срещу Македония.
България за втори път трябва да бъде част от турнира „Кирин Къп“, който е в първата седмица на юни (3 и 7) - съвсем в навечерието на европейското първенство, стартиращо на 10-и, но отново без нас. Състезанието се подновява след шестгодишна пауза. Тимът на Япония не е губил вече в 8 поредни мача от август насам и босненският треньор Вахид Халилходжич заяви: „Последните мачове са само част от нашия план. „Кирин Къп“ е вторият етап от развитието на отбора. Искаме да намерим по-силни съперници.“
От организаторите съобщиха, че ще назоват гостите на „Кирин Къп“ при първа възможност. През 2006-а „лъвовете“ със селекционер Христо Стоичков спечелиха в турнира с 2:1 над Япония в Осака. Победния гол вкара сегашният треньор на ЦСКА Христо Янев в последната минута, а в първата се разписа Светослав Тодоров.
Сега „самураите“ имат един от най-силните си отбори в историята, воден от Шинджи Кагава и Кейсуке Хонда. Надеждата на Япония е силно представяне на Мондиал 2018 с Халилходжич, който направи впечатли с Алжир на световното в Бразилия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ