Половин метър сняг в София, глобяват фирмите за непочистените тротоари и спирки

На места в София снегът достига до 50 см. съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Продължава почистването на вътрешно-кварлтални улици, приоритетно при училища детски градини поликлиники, допълни тя пред Нова тв.

Към момента градският транспорт в столицата се движи нормално за този час на деня при зимни условия.

Фандъкова се обърна с призив към гражданите и собствениците на сгради да огледат внимателно за висулки и надвиснал мокър сняг, който може да падне и благодари на хората, които вчера са били много активни при почистване на пространството пред сградите.

Забележки

Днес снегорините започват да обработват вътрешнокварталните улици, но там, където е възможно, обясни Фандъкова. Тя подчерта, че приоритетно ще се минават местата около детските градини и уличищата.

Освен това почти няма почистени тротоари и спирки. Това е и забелжката на кмета към фирмите, които днес трябва да се справят с преспите и поледицата на тези места в столица. Ще има санцкии за снегопочистващите фирми заради това, уточни градоначалникът.

"Поставена е задача да се работи активно и по почистването на тротоари, спирки подлези. Надявам се и че гражданите, фирмите и магазините също ще почистят тротоарите си и шофьорите ще бъдат внимателни, защото ситуацията е сложна и трябва да се движим и да се съобразяваме със зимните условия", добави тя.

Коментари

Задължително поле