152 месеца затвор за ревнивец, гръмнал жена си с патрони за глигани

152 месеца - 12 години и 8 месеца, ще лежи в Пловдивския затвор 57-годишният ревнивец Юмер Рустем Юмер, който на 15 април 2015 г. .

"Не исках да я убивам, но тогава не бях на себе си. Видях я да се целуват с Васил, собственика на овчарника, в който работеше. Бях много зле, в депресия. Много съжалявам за станалото!", успя само да каже през сълзи в правото си на последна дума убиецът. Той се отърва с по-лека присъда, тъй като делото в Пловдивския окръжен съд мина по съкратената процедура и вместо 19 години получи 12,8 г., тъй като наказанието бе намалено с 1/3 след пълните му самопризнания.

Прокурорът Тодор Павлов поиска доживотна присъда с мотива, че убийството било планирано и добре подготвено - за целта Юмер Юмер се бил снабдил с пушка с патрони за лов на глигани и елени, бинокъл, прожектор, преди да тръгне към овчарника, където и той самият преди работел като пастир.

От защитата пък искаха присъда от 8 години, тъй като Юмер бил заслепен от ревност към жената, която лудо и страстно обичал. Именно затова решил да сложи край на живота си, като се прострелял 2 пъти с пушката в корема след убийството на съпругата си от упор в гърдите, но оцелял. Синовете на Сейдегюл Нихат и Рейхан се отказаха да искат кръвнина от баща си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право