15-годишната Мария, която спаси шофьор в Стара Загора: Не се притесних, нека бъдем добри

Осмокласничката Мария Звездева, която оказа първа помощ на шофьор на тролей, стана истински герой в Стара Загора. Всички в града говорят за нейния подвиг и се радват на постъпката й.

Както „Труд” писа Мария спаси със своята постъпка не само шофьора, а и предпази всички пътници от по-тежък инцидент.

Шофьорът на тролейбуса - Филип Точев, дойде вчера в училището на Мария, за да й благодари лично. Той разказа как се е стигнало до инцидента.

"На мен лично нещо ми стана лошо. Притъмня ми и изпуснах управлението на тролейбуса", разказа Филип.

На помощ се притичва 15-годишната Мария. Тя успяла да спре тролейбуса и да реанимира припадналия шофьор.

"Не се притесних, защото майка има такива проблеми. Човекът изведнъж спря тролея и му стана лошо. Кондукторката почна да вика, че имало проблем. Аз отидох там при човека, хората ми дадоха път. Първо го пипнах по лицето и после му захванах ченето и му отворих устата и му извадих езика и той се свести. Извиках да ми дадат водичка да му сипна на личицето и да му помогнем да излезе от тролея на въздух".

С постъпката си тя спасява не само Филип, но и пътниците в тролейбуса.

"Мисля, че има и добри и лоши хора. Всички са различни, но нека повече хора бъдат добри", каза пред Нова телевизия момичето.

Тя живее в Дома за деца, лишени от родителски грижи "Мария Терезия" в Стара Загора. Тренира плуване и иска някой ден да стане учител по физическо възпитание. За героичния подвиг получи награда от училището си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини