Бившият кмет на Стрелча призна за секс с ученичката, тя изпила 300 мл концентрат


Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев призна, че е правил секс с 16-годишната ученичка, която преди дни го обвини в изнасилване. По думите му обаче това се е случило напълно доброволно от нейна страна, съобщи Нова ТВ

Районна прокуратура в Пазарджик поиска от съда бившият кмет да остане за постоянно в ареста.

Мярката му се гледа при закрити врати.

Жителите на Стрелча вече трети ден протестират пред общината срещу бившия кмет Иван Евстатиев, обвинен в изнасилването на 16-годишно момиче.

Близките на момичето разказаха пред Нова ТВ, че в същия ден тя е отивала на зъболекар, но така и не е стигнала до кабинета му.

„Устата на момичето е била сцепена и тя цялата е била в кръв“, заяви роднина на 16-годишното момиче.

„Когато я видях, тя беше много зле и не си спомняше нищо. Много е тежко. Не мога да повярвам, че това се случи при положение, че тя му се доверяваше много“, заяви нейна приятелка.

Вчера над 300 души се събраха пред общината с искане за справедливо наказание. Те настояват и за оставка на Евстатиев като общински съветник.

Днес Общинският съвет в Стрелча ще заседава извънредно с една единствена точка – отнемане на почетното гражданство на Евстатиев, съобщи БГНЕС.

В същото време прокуратурата удължи ареста му на 72 часа. И го обвини, че упоил десетокласничката и осъществил полов контакт с нея. Тя е подала жалба за сексуален тормоз.

Момичето твърди, че е пило само сок.

Според информация на Нова ТВ момичето е приело поне 300 гр концентрат. В кръвта ѝ е открито голямо количество алкохол, сочат данни от експертизите, които обаче не са установили упойващи вещества.

И тази вечер се очаква протест на жителите на Стрелча.

БСП свали доверието си

БСП в Стрелча обяви, че подкрепя искането на хората и призова за отнемане на званието почетен гражданин на Евстатиев.

"Както всички стрелчани очакваме пълна прозрачност по случая и обективни действия на правораздавателните органи", се казва в декларация на БСП.

Областното ръководство на социалистите в Пазарджик също порица Евстатиев и поиска компетентните органи да извършат необходимите действия.

В същото време bTV съобщи, че с постановление на главния прокурор наблюдението и осъществяването на надзора по досъдебното производство срещу Евстатиев е възложено на Районна прокуратура-Пазарджик. Причината е, че двамата прокурори от Районна прокуратура-Панагюрище са си направили отвод по делото, за да не са налице каквито и да е съмнения в тяхната безпристрастност.

Пострадалото от престъплението момиче е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог.

По делото са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, химическа експертиза за установяване на концентрацията на алкохол и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини