Реформаторският блок се разширява с маргинални партии

Разширяване на Реформаторския блок обмислят в дясното обединение. Изпълнителният съвет на РБ е обсъдил възможността да отворят врати към други партии. Този процес щял да мине през подписване на пътна карта. За решението съобщи на пресконференция съпредседателят на групата реформаторите Найден Зеленогорски.

Той обяви, че е предложил "Българска нова демокрация" на Борислав Великов да бъде приета за член на блока.

"Не ми се иска да се разделяме, защото ще се наложи да се съберем отново" - така Зеленогорски отговори дали под разширяване припознава и участието на евентуален нов десен проект около ДСБ.

„Три пъти мери, един режи“, е съветът на заместника на Меглена Кунева към колегите му от ДСБ. Според Зеленогорски да торпилираш проект, който е "вдигнал резултатите си" на три последователни избори е нелогично. За това би било добре да се изготви и подпише пътна карта за развитие.

Към групата за преговори с ГЕРБ за подписване на анекс към коалиционното споразумение, се е присъединил и здравният министър Петър Москов от ДСБ. Очакването е документът да бъде официално подписан до края на месеца. Найден Зеленогорски се надява в работната група да се включат и представители на гражданската квота на РБ. На днешното заседание на Изпълнителния съвет от гражданската квота са присъствали Гроздан Караджов, Петър Славов и Мартин Димитров.

За реформаторите приоритет остава антикорупционният закон, промените в Закона за съдебната власт след поправките в Конституцията, и приемане на електронното гласуване вследствие на референдума.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика