Юристи решават за нов в „Левски“

„Левски“ стартира ударно селекцията с четирима нови, но забуксува при последните две зимни попълнения.

Камерунецът Джъстин Менголо (22 г.) се договори със „сините“, но за неговото привличане последната дума ще имат юристите. Африканецът води дело във ФИФА по спор с бившия си клуб „Университатя“ (Клуж). Ако загуби, е възможно да се наложи „Левски“ да плаща трансферна сума на румънците. Затова вече няколко дни „Герена“ води консултации с юристи без окончателен резултат.

„Сините“ подписаха само неангажиращ предварителен договор, за да може Менголо да извади виза и да дойде в София за прегледи днес. Има готовност Джъстин да парафира официален контракт и да тръгне за лагера в Анталия, но поне засега рискът е сериозен. По-вероятно е футболистът да отиде в Турция без подписи и да тренира с тима в очакване на развръзка.

Заради делото във ФИФА от камерунеца се отказаха при готови договори „Динамо“ (Загреб) и „Стабек“ (Норвегия) през есента.

В подобна ситуация „Левски“ подписа с Атанас Курдов през лятото. По-късно нападателят видя, че губи спора с бившия си тим „Астана“, отказа се от своите претенции и нямаше проблем за „Герена“.

„Левски“ искаше Менголо още преди година, докато беше в „Университатя“, но тогава африканецът подведе и лъга „сините“. Джъстин е светкавично бърз, играе предимно като дясно крило, но умее да действа и като подвижен нападател на върха на атаката в стил Гара Дембеле. Менголо няма мач от юни м.г.

А след провала на ред възможности за нова деветка „Левски“ работи по резервни варианти, без да има окончателна яснота. През лятото клубът привлече четирима атакуващи играчи, като всички вече са изгонени...

„Ще вземем централен нападател, проблемът е, че се бавим - заяви треньорът Стойчо Стоев. - Дали ще има дежавю като през лятото? Надавям се, че не, защото ще е кошмарно. Искрено се надявам хората, които трябва да приключат тези трансфери, да успеят по-бързо. Искам нападател, който ми харесва и ще пасне на стила ни.“

„Има месец до началото на първенството - каза спортният директор Георги Иванов. - Трябва да бъдем спокойни и най-вече треньорът, а вие, журналистите, да не ни давате чак толкова голям зор.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ