ДПС замести отцепниците с верни хора в парламентарните комисии

ДПС сложи верни на партията хора на мястото на отцепниците в парламентарните комисии. По правилник изключените от парламентарни групи губят правото да членуват в комисии.

В Комисията по земеделието и храните на мястото на Венцислав Каймаканов беше избран депутатът от ДПС Дурхан Мустафа. По темите, свързани с вероизповеданията и правата на човека вече ще работи Александър Методиев - Бат'Сали. Той и колегата му Джейхан Ибрямов замениха в тази комисия Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш.

Като член на Комисията по транспорт, информационните технологии и съобщенията беше освободен депутатът Айдоан Али, а на негово място избран Рушен Риза.

В комисията по образование и наука на мястото на Марияна Георгиева-Бенчева и Лютви Местан ще бъдат бившият финансов министър Петър Чобанов и Бюнямин Хасан. Заради това Чобанов отпада от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

В Комисията по външна политика беше освободен Айдоан Али, а на негово място беше избрана Салиха Емин, а в Комисита по енергетиката бе освободен Венцислав Каймаканов. Депутатите избраха на негово място Митхат Метин.

На мястото на Дурхан Мустафа в Комисията по околната среда и водите отива Невин Хасан.

Марияна Георгиева бе премахната като член на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Заради промените се наложи от комисията за наблюдение дейността на КЕВР да отпаднат Митхат Метин и Джейхан Ибрямов, а Рушен Риза вече да не е член на Комисията по политиките за българите в чужбина. От Комисията по културата и медиите отпадна Селиха Емин, а от Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите - Невин Хасан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика