Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Столетник от Варна на работа всеки ден

„Къде да съм, на работа съм“, казва бодряшки Димитър Спасов, който на Бабинден навършва точно 100 години. Той работи като доброволец в Съюза на ветераните от войните, където на последната конференция е избран за негов зам.-председател. Всеки делник е на линия на трети етаж в ДНФ в центъра на Варна, където помагат на 211-те фронтоваци в града на преклонна възраст.

Бай Димитър е бил артилерист по време на Втората световна война . Първата си работа е започнал като стажант в Инспекцията по труда по царско време през 30-те години на миналия век. До пенсиониране е навъртял близо 44 години стаж, като в богатия си трудов живот е бил черноработник на гара и пристанище, но после главен счетоводител на фабрика, след като е завършил един от най-старите ВУЗ-ове в страната- Икономическия университет във Варна. От 10 години е вдовец и се грижи сам за себе си и за своето домакинство.

Не пие хапчета за кръвно и никакви други илачи, а само витамин С, чете всяка сутрин пресата без очила. Не се оплаква от нищо.

„Народът е казал – простирай се според чергата си, ако е тясна, се свиваш“, цитира познатата и вярна мъдрост столетникът. Според него българските политици са като чиновници, защото казват, че работата не е заек, да избяга и отлагат решаването на най-важните проблеми. Но основната вина е на тези, които гласуват и го правят както и да е , а после псуват.

Димитър Спасов ще празнува няколко дни своя век – първо със съседите си, след това с голямата си рода и накрая с ветераните и войнишките си другари.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.