Изплатиха забавени заплати за общо 55 300 лева в Търновско

На 150 работника от различни сектори във Великотърновска област са изплатени забавени трудови възнаграждения в размер на 55 300 лева. На работодатели, неизпълнили предписанията, им е потърсена административно- наказателна отговорност. За миналия месец са съставени и 13 акта за нарушения. Това отчете в сряда шефката на Областната инспекция по труда в старата столица инж. Невяна Стефанова.

Тя съобщи, че за периода няма засечени случаи на работа без писмен трудов договор, но са постъпили 18 нови сигнала за нарушаване на трудовото законодателство.

Общо 100 проверки за спазване на трудовото законодателство в областта са извършили през декември трудовите инспектори. Засечени са множество нарушения като неспазване на работното време на наетите лица, заплащането на положения труд, спазване на почивките на работниците, здравословните и безопасни условия на труд. Констатирани са случаи на неизплащане на допълнителни възнаграждения за положен извънреден труд, нощен труд или работа през официалните празници.

Коментари

Задължително поле