КАТ извършва засилени проверки на тирове и автобуси

Задържаните за убийството в Костенец са мъж на 18 и жена на 24 години

Трима подпалвачи хвърлени в ареста

Условна присъда и глоба от 600 лева за собственик на питбул, нахапал създателка на хор в Търново Драмата се разигра на 1 март тази година в старата столица

Сирийската армия придвижва части към границата с Турция

Двама британци са били пребити в центъра на София

Вижте отблизо дома на Никол Шерцингер (ВИДЕО)

Моторист загина при катастрофа в центъра на Варна

Собственик на питбул го насъска срещу баща и син Преди това нападнал с нож младия мъж

Пожарникари и спасители извадиха мъж, паднал във водопад в Беласица

Жертвите на тайфуна „Хагибис“ станаха 35

Мегз проговори за измамата с джипа (ВИДЕО)

Четирима ранени при катастрофа в Горнооряховско

Сузанита прекали с корекциите (СНИМКИ)

Изплатиха забавени заплати за общо 55 300 лева в Търновско

На 150 работника от различни сектори във Великотърновска област са изплатени забавени трудови възнаграждения в размер на 55 300 лева. На работодатели, неизпълнили предписанията, им е потърсена административно- наказателна отговорност. За миналия месец са съставени и 13 акта за нарушения. Това отчете в сряда шефката на Областната инспекция по труда в старата столица инж. Невяна Стефанова.

Тя съобщи, че за периода няма засечени случаи на работа без писмен трудов договор, но са постъпили 18 нови сигнала за нарушаване на трудовото законодателство.

Общо 100 проверки за спазване на трудовото законодателство в областта са извършили през декември трудовите инспектори. Засечени са множество нарушения като неспазване на работното време на наетите лица, заплащането на положения труд, спазване на почивките на работниците, здравословните и безопасни условия на труд. Констатирани са случаи на неизплащане на допълнителни възнаграждения за положен извънреден труд, нощен труд или работа през официалните празници.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.