Москов ваксиниран за вота на недоверие: Въобще не ме интересува

Вотът на недоворие към кабинета изобщо не вълнува здравния министър Петър Москов. "Искате ли честното ми мнение? Въобще не ме интересува." Това заяви той пред журналисти, след като БСП и ДПС днес се разбраха, че ще се опитат да съборят кабинета заради проблемите в здравеопазването.

Москов е замесен в скандал с ваксини, дарени от Турция, за които прокуратурата обяви, че са внесени незаконно и няма разрешение за ползването им у нас.

Министърът заяви по този повод, че според него проблем няма, а политически и икономически кръгове търсят мотивация за вот на недоверие, спекулирайки с майчиния инстинкт. „Това е долно и нечовешко“, отбеляза здравният министър. Той уточни, че всички 100 000 бройки от ваксината вече са раздадени.

По-рано лидерът на левицата Михаил Миков подчерта, че причината за тази тема на вота на недоверие не е скандалът с ваксините, по който тече разследване.

На въпрос дали е подписал декларацията за анекса към коалиционното споразумение с ГЕРБ, Москов каза, че той е част от преговорната група на Реформаторския блок по изготвяне на допълнителна декларация за ясна законодателна и политическа програма на коалицията и на мнозинството в предстоящия сезон, така че не е нужно да подписва каквото и да било.

„Аз отивам да преговарям, за да може този документ да бъде финализиран от всички преговарящи страни, те да се съгласят с него и да го подпишем всички заедно“, каза още Москов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика