21-годишен рецидивист направи въоръжен грабеж в Смолян

21-годишен рецидивист направи въоръжен грабеж в Смолян. Венелин Трампов нахлул в хранителен магазин с пистолет в ръка около 19 часа в сряда вечерта, избутал 28-годишната продавачка и взел от касата 200 лева, след което побягнал. 51-годишният собственик на магазина веднага подал сигнал на тел. 112 за грабежа. Обирджията е заловен за по-малко от час от смолянските полицаи. Вдигнат беше целия наличен състав, направихме задградителни мероприятия на областта, каза шефът на ОД на МВР - Смолян Николай Димов.

Продавачката направила много точно описание на крадеца, който бил разпознат и от криминалистите по записа от видеонаблюдението в магазина. Венелин е намерен да се крие в апартамент в Смолян и е арестуван за 24 часа. Той е познат на полицията за много кражби. През 2012 година беше осъден от Окръжния съд в Пазарджик за опит за убийство на съученик. Той и негов приятел сипали сода каустик в супата на съученик в ТВУ "Ангел Узунов" в Ракитово през 2010 г.

По време на делото става ясно, че Венелин измислил да убият съученика и накарал приятеля си да сипе отровата в супата и нектара му, за да отмъсти за дребни пререкания. Венелин беше осъден на 2 години и 9 месеца пробация, а приятеля му тогава отиде в затвора. След това Венелин е излежавал присъди за многократни кражби и грабежи в затвора за непълнолетни в Бойчиновци. Оказало се, че грабежа в Смолян направил с газов пистолет. Трампов е задържан за 24 часа, ще поискам 72-часова мярка за задържането му, каза окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов.

Коментари

Задължително поле