Търсят нов отбор на Гаджев в чужбина

Спешно се търси нов отбор на Владимир Гаджев в чужбина, след като пропадна трансферът му в руския „Кубан“. Националът е свободен агент и приоритетното му желание е да заиграе зад граница. Той имаше предварителен договор с руския отбор, но тимът от Краснодар го пренебрегна. По тази причина футболистът не участва в подготовката на „Кубан“ в Кипър, макар че бе там цяла седмица. Сега се задава съдебен спор във ФИФА между Гаджев и клуба, като играчът вероятно ще претендира за заплатите, които трябва да получава за срока на предварително подписания контракт.

„Кубан“ изпитва финансови проблеми, има пълна квота с чужденци и трябва да плаща солидни суми на свои бивши футболисти, в това число и на преминалия през лятото в „Спартак“ (Москва) български нападател Ивелин Попов. Срещу клуба се водят дела от играчи и трансферите могат да бъдат запорирани. Но въпреки това в отбора са 34-годишните звезди Андрей Аршавин и Роман Павлюченко, които вкараха голове за 4:0 над седмия в китайското първенство „Шицзячуан“ в последната контрола в Кипър.

Други руски клубове се очертават като първи варианти за Гаджев в новата ситуация. На пожар полузащитникът може отново да заиграе в „Левски“, където бе втори капитан през есента. Но в чужбина ще има възможност да печели повече пари, отколкото при „сините“. На „Герена“ селекцията продължава и камерунецът Джъстин Менголо бе подложен на задължителните медицински тестове преди сключването на договора. Следващата цел на „Левски“ е нападател с изявени голмайсторски качества.

Коментари

Задължително поле