Агент от FARE за скандалния мач с Англия: Голямата част от скандиранията бяха насочени срещу БФС

Министър Каракачанов: Похвално е, че полицията си е свършила работата, без да използва сила, при извеждането на футболните фенове

„Тайно чекмедже” – поетическа съкровищница

Христо Стоичков се разплака в ефир заради расисткия скандал (ВИДЕО)

Поклонението пред Милчо Левиев ще е в петък

Принц Хари се разплака, говорейки за Меган и Арчи на наградите „WellChild“ (ВИДЕО)

Евакуираха училище в Търговище заради счупена колба със сярна киселина

Столична община раздава безплатен компост

ЕС и Великобритания без компромис за Брекзит след цяла нощ преговори

71-годишен даде 38 000 лв. на телефонни измамници

Дженифър Анистън най-сетне с Instagram профил Първият й пост буквално побърка феновете на "Приятели"

Президентът Радев: Искането на правителството за оставка на шефа на БФС е недопустима намеса

МВФ: Световната икономика е в криза

Трима, откраднали каса с над 33 000 лева в Търново, се споразумяха за условни присъди Красимир К. подал информация и ключ, Венци П. и Мартин Д. обрали офиса на виден архитект с алпинистки способ

Разпри в Изпълкома за казуса с „Литекс“

Остри реплики са били разменени на заседанието на Изпълкома на БФС в сряда, оставило без гласуване предварително взетото историческо решение „Литекс“ да бъде изваден от „А“ група. Няколко от членовете на ръководния орган на футбола са били настроени да има пряк вот „за“ или „против“ помилване на отбора от Ловеч.

След като вариантът е отпаднал, Гриша Ганчев е напуснал срещата с думи, от които остава съмнение дали повече ще иска да се занимава с футбол. От 1992-ра бизнесменът е инвестирал към 80 милиона лева в спорт (поне 10 вида), но е изрекъл, че „това може да е последната му поява в БФС като член на Изпълкома“ и „му иде да захвърли всичко“.

Наско Сираков също е бил на позиция, че гласуване е нужно. Той напусна заседанието бързо и също изглеждаше разочарован от развитието на срещата на върха. Сбирката мина с 9 присъстващи и 6 делегирали пълномощно за гласуване.

След нея се заговори за подсилване с водещи играчи на дублиращия отбор на „Литекс“, който е в „Б“ група с цел влизане в елита по естествен път от лятото. Наредбата обаче не го позволява – ако първият тим е в „Б“ група (както гласи санкцията), вторият няма право да е в по-горно ниво, а дори напротив – трябва да иде във „В“ група.

Спортно-техническата комисия ще има заседание в следващите дни, за да анулира резултатите на „Литекс“ за сезона. Това ще доведе до пренареждане на класирането. Но и по този казус се очертават полемики, тъй като ще има облагодетелствани и ощетени отбори.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.