Разпри в Изпълкома за казуса с „Литекс“

Остри реплики са били разменени на заседанието на Изпълкома на БФС в сряда, оставило без гласуване предварително взетото историческо решение „Литекс“ да бъде изваден от „А“ група. Няколко от членовете на ръководния орган на футбола са били настроени да има пряк вот „за“ или „против“ помилване на отбора от Ловеч.

След като вариантът е отпаднал, Гриша Ганчев е напуснал срещата с думи, от които остава съмнение дали повече ще иска да се занимава с футбол. От 1992-ра бизнесменът е инвестирал към 80 милиона лева в спорт (поне 10 вида), но е изрекъл, че „това може да е последната му поява в БФС като член на Изпълкома“ и „му иде да захвърли всичко“.

Наско Сираков също е бил на позиция, че гласуване е нужно. Той напусна заседанието бързо и също изглеждаше разочарован от развитието на срещата на върха. Сбирката мина с 9 присъстващи и 6 делегирали пълномощно за гласуване.

След нея се заговори за подсилване с водещи играчи на дублиращия отбор на „Литекс“, който е в „Б“ група с цел влизане в елита по естествен път от лятото. Наредбата обаче не го позволява - ако първият тим е в „Б“ група (както гласи санкцията), вторият няма право да е в по-горно ниво, а дори напротив - трябва да иде във „В“ група.

Спортно-техническата комисия ще има заседание в следващите дни, за да анулира резултатите на „Литекс“ за сезона. Това ще доведе до пренареждане на класирането. Но и по този казус се очертават полемики, тъй като ще има облагодетелствани и ощетени отбори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ