Министър Горанов обсъди с Кристалина Георгиева глобалното икономическо развитие

Пасквил поруга Христо Ботев „Чий е Ботев?” води класацията на литературния позор

Бял дим за данъчните облекчения в Гърция, отменят ДДС за строителство

DBX захапва асфалта със силата на 550 коня Първият SUV на Aston Martin излиза с двигател V8 от Mercedes AMG

Александър Сано: Не очаквай от чашка 200 грама да извадиш литър

Джулиана Гани ще се снима гола и след раждането

Как се спира женска кавга

Пожар избухна във влак с футболни фенове в Берлин

Опозицията в Албания поиска оставката на Еди Рама

Борис Джонсън е изпратил на ЕС неподписано писмо за отлагане на Брекзит

Швейцария ще гласува за нов парламент

„Луфтханза” стачкува днес

Лоши комбинации за зодии-родители

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

Поискаха незабавното отстраняване на кмета на Съединение заради търговска дейност

Жалба с искане за незабавното отстраняване от длъжност на кмета на Съединение Атанас Балкански (ГЕРБ) е постъпила в четвъртък в Общинската избирателна комисия, съобщи нейният председател Петрунка Кацарска-Дългърска. Тя е подадена от петимата общински съветници от местната коалиция „За Община Съединение“, водена от бившия кмет Георги Руменов, а мотивите за тяхното искане са, че сегашният градоначалник Атанас Балкански продължава да извършва търговска дейност.

„Това е в разрез с чл.41 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, според който в едномесечен срок от обявяването на изборните резултати кметът трябва да прекрати участието си в търговски фирми. Към настоящия момент това не се е случило и кметът Балкански продължава да извършва търговска дейност по смисъла на търговски закон. За подобно нарушение законът предвижда незабавно отстраняване от длъжност“, съобщиха съветниците от МК „За Община Съединение“.

Към жалбата си до ОИК-Съединение те са приложили и доказателствен материал – 4 броя касови бележки с дата 18 януари 2016 г. и актуално състояние с дата 19 януари 2016 г. на фирмите на Атанас Балкански според Търговския регистър. „Затова настояваме законът да бъде приложен и кметът да бъде отстранен незабавно“, декларират хората на Георги Руменов.

От ОИК-Съединение са препратили сигнала до кмета Атанас Балкански, от когото чакат обяснение, както и до НАП-Пловдив и Търговския регистър за извършване на необходимите справки. „Едва след като получим съответните справки и документи от Търговския регистър и НАП, ще свикаме заседание и ще вземем решение по този казус“, декларира председателят на ОИК-Съединение Петрунка Кацарска-Дългърска, която междувременно е депозирала молба за напускане по лични причини.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.