Попова показа амбиции да се кандидатира за президент

Готовност да се кандидатира за държавен глава на изборите през октомври показва настоящият вицепрезидент Маргарита Попова в интервю за Канал 3.

На въпроса за евентуална нейна номинация, заместничката на Росен Плевнелиев отговаря: „Защо не?“ и допълва, че „президентската институция има нужда от грижовен стопанин и родолюбец, който обича отечеството си и който цени връзката между поколенията“.

Така лапсусът, допуснат от Плевнелиев при вчерашното представяне на отчета му за 2015 година , се оказа верен. Той нарече стоящата до него Маргарита Попова „Г-жо президент“, а тя го коригира.

В интервюто пред електронната медия вицето казва, че институцията, помещаваща се на „Дондуков“ 2 има уникалната способност да обединява политическия елит, за да се водят смислени разговoри за това, какво е възможно, какво изисква живота днес, как и кога ще се случи и какъв ще бъде ефекта.

„Трябва на една маса да се събере цветът на нацията и в сговор да и в съгласие да се постигне това, което е необходимо. Тези малки неща не успяват да се случват дори под купула на нашата институция и затова на обикновения човек му изглежда, че всичко върви през глава“, казва още Попова.

Тя дори отправя критики към Росен Плевнелиев, като заявява, че президентската институция е допринесла за разделението между българския народ. „Аз имах не едно изказване за това. Имаше погрешни ходове и изтървани думи“, заявява вицепрезидентът.

Тя е категорична, че не може и не трябва да се подменя бъдещето на нация с креслив пиар, защото така няма как да има национален напредък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика