Теменужка Петкова: Енергийната система на страната е стабилна и подготвена за зимата

Тиквен фестивал излъчи рекордьорки Кмет отгледа тиква 1,68 м

Вицепрезидентът Йотова в Страсбург: Неделните училища са най-успешната политика зад граница

Мъж вряза колата си в група хора в Холандия, петима са ранени

Арест за двама мъже след бягство от проверка и повреда на патрулка в Пловдив

Пръскат в Разград срещу мушиците

Пиян без книжка блъснал кола и избягал

Американските сили са се изтеглили днес от най-голямата си база в Северна Сирия

Красен Кралев: Нямам намерение да ставам президент на БФС

„Изумруденият скрижал” на Хермес

Пуснаха над 200 творби да се продават благотворително онлайн

Трима души са пострадали при катастрофа в Шумен

Раул Албентоса, испанската звезда на ЦСКА, ексклузивно пред „Труд“ Ритал съм и Меси, и Суарес

Министърът на енергетиката: Хората не трябва да се плашат от либерализацията на пазара на ток

Хората у нас не трябва да се плашат от либерализацията на електроенергийния пазар, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в петък в Пловдив, където посети централата на едно от трите електроенергийни дружества у нас – EVN.

„България е една от последните държави в ЕС, която не е либерализирала своя електроенергиен пазар. Това не е нещо, което е насочено към увреждане на техните интереси, и този процес ще премине и през България. Хората не трябва да се притесняват, тъй като либерализацията означава конкуренция, пазар, който като работи добре, винаги резултатът е по-добър. Когато има конкуренция, всеки ще се стреми да предложи на битовите абонати по-добри условия, по-добра оферта и цена. Пазарът ражда по-добри условия за потребителите и именно това е нашата цел“, декларира министър Петкова.

Преди битовите абонати да получат възможност да избират доставчик на електроенергия, както фирмите, трябва да се помисли за защита на интересите на тази категория уязвими потребители, които нямат възможност да поемат евентуално покачване на цената на тока.

Теменужка Петкова и зам.-министър Николай Николов посетиха централата на EVN в Пловдив в последния ден от съвместните проверки на експерти на МЕ и КЕВР в трите електроразпределителни дружества у нас. Обект на проверките бе спазването на общите условия за работа с клиентите, проследяване за недопускане на период на отчитане, по-дълъг от нормативно определения от 31 дни. Теменужка Петкова проследи и как става отчитането на изразходваната електроенергия на частен абонат.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.