Банковите обирджии в Бургас - маскирани като работници?

Наглите крадци, обрали офиса на банката в Бургас, може да са били маскирани като работници, за да не будят подозрение в ремонтиращите се помещения на бившия хипермаркет.

"Пикадили" все още не са се изнесли напълно. Бусове на фирмата всеки ден идват и товарят имущество, разказаха продавачки от близкия магазин. Банката пък работела в събота и в неделя.

Крадците или са имали ключ, или са били принудени през нощта да се крият вътре, после са срязали гипсокартона, извършили кражбата и след това излезли с взлом, предполагат мнозина. "В момента тук не минават много хора. Хипермаркетът напусна. Говори се, че на негово място ще има "Билла" и "Техномаркет", разказаха хора от съседните блокове.

"В банковия офис е проникнато от вътрешността на ремонтиращия се хипермаркет. Крадците са направили отвор в преградната гипс-картонена стена", съобщиха от полицията.

"В момента се правят огледи и се уточнява размера на липсващата сума", каза Калоян Калоянов, шеф на ОД на МВР в Бургас. Униформените са вдигнати на крак и издирват извършителите. Според запознати, най- вероятно става дума за четирима или петима души. Предполага се, че вътре са тарашили двама, другите са ги чакали отвън. Оглед на място извършват и експерти от криминалистичната лаборатория в Бургас.

Шеф на охраната на банката е бившият областен управител на Бургас Константин Гребенаров. "Все още смче отвън, изчакваме полицията да си свърши работата. Не сме влезли вътре и не мога да коментирам как е станало", каза Гребенаров пред "Труд".

Вероятно извършителите са планирали удари си поне от седмица. Със сигурност са ходили неколкократно на "оглед" и са видели стената от гипсокартон, през която са проникнали вътре в банката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право