Пуснаха под домашен арест бащата, набил съученички на сина си

Софийски районен съд пусна под домашен арест бащата, набил съученичка на сина си. Преди дни той нахлу по време на час в столичното 17 СОУ "Дамян Груев", за да се саморазправи с ученици.

40-годишният Илиян Лепоев категорично отрече да е нанасял удари на ученици. По думите на обвиняемия единствената му проява на грубост е да избута един от гимназистите, който го псувал дълго време, посочва bTV.

Синът на Илиян Лепоев е в 10-ти клас в столичното школо. Бил тормозен от по-големи ученици и след като се оплаквал на родителите си, те решили да поемат нещата в свои ръце.

Прокуратурата поиска задържана под стража. Сред мотивите на обвинението е, че 40-годишният би могъл да повлияе върху предстоящите разпити на свидетели по делото. Освен това обвинението изтъкна, че съществува реална опасност Лепоев да извърши друго престъпление. Изтъкнат бе фактът, че Лепоев безпричинно е нанесъл удари на три лица на обществено място.

Според прокурора по делото има вероятност обвиняемият да извърши друго престъпление. Лепоев беше определен от обвинението като личност, проявяваща по-висока степен на обществена опасност. От защитата отрекоха 40-годишният мъж да е нанасял физически удари и поискаха лека мярка за неотклонение - или подписка, или гаранция.
Пред журналисти Лепоев за пореден път отрече да е нанасял удари на ученици. 40-годишният Илиян Лепоев е осъждан, като впоследствие е реабилитиран.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право