Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца

Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Книга за Живков изчезна за ден от щандовете

Андре Токев стана дядо

Удължиха с два месеца разследването на катастрофата с Местан

Вицепремиерът Николова инициира работна среща за увеличаване на наказанията за компютърни престъпления

Моника Валериева проговори за козметичния си бранд Моделът разкри как се финансира и върху какво работи

Песков: Поддържаме връзка с турските власти за операцията в Северна Сирия

Google вади нов лаптоп Новата машина се очаква на 15 октомври

Бутат още опасни съборетини в Максуда

Гръмнат заек отне джип, съдът го връща

Ранен заек, превозван в багажника на джип „Митсубиши Паджеро“ посред нощ, докара на собственика му отнемане на возилото, 200 лв. глоба и лишаване от право да ловува за 3 години. Боен Б./60г./, който не е правоспособен ловец, бил засечен в среднощното приключение през октомври 2014 г. край шуменското село Черенча, а в колата му с британска регистрация пътували ловци – баща с двамата си синове. Имали и пушка ИЖ 12-ти калибър с патрон.

Джипът с десен волан бил стопиран от полицаи и горски служители, които получили сигнал за бракониерство в района. Чули изстрел и така се насочили към нарушителите с автомобили. Авджиите обяснили, че единия има разрешително за стрелба по вреден дивеч, светлината ги объркала, помислили заека за лисица и гръмнали. Заради намалената популация пък, отстрелът на скокливците в района от години е забранен. С констативен протокол вещите послужили за престъплението кола, пушка, един патрон и фенер били задържани. Стигнало се до акт и наказателно постановление от Регионалната дирекция по горите в Шумен. Наказаният обаче, обжалвал санкцията и в петък районният съд в Шумен е отменил изцяло наказанието. Според съда, има съществено разминаване между вписаното в акта и наказателното постановление. Освен това, наказанието е прекомерно – джипът е със стойност 4 675 лв. и значително надхвърля щетата от гръмнатия заек. Превозвачът Боен пък е неправоспособен ловец и няма логика да му се отнема право за лов, което не притежава, смята съда.

Сега Регионалната дирекция по горите може да обжалва решението пред Административния съд в Шумен като последна инстанция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.