„Левски“ решава как да започне битката за загубени точки

Провалиха се десетина варианта на „Левски“ за нова деветка и управата ще обсъжда днес отпускането на повече пари в името на класен голмайстор.

„Сините“ преговаряха, преговаряха, но все срещаха отказ и закъсаха месец преди старта на пролетния полусезон. Бюджетът за зимна селекция е до 500 000 евро за трансферни суми. Похарчени са около половината пари. Но и с четвърт милион евро „Левски“ трагикомично не успява да открие нападателя мечта, когото напразно търси от 4 години след раздялата с Гара Дембеле.

Затова на съвместно заседание на Управителния и Надзорния съвет днес ще се обсъжда може ли клубът да си позволи по-солиден разход - както за трансферна сума, така и за по-висока заплата на деветка.

Настоящите 500 000 евро бяха заделени над бюджета на клуба за сезона, който през лятото бе определен на 6,5 млн. лв. Планира се разходът да се върне чрез продажба на Божидар Краев или с приход от евротурнирите наесен.

В последните два дни пак се пише из чуждестранни медии за преминаване на 18-годишния талант в „Уест Хем“, но без нещо ново. Ситуацията изглежда като през декември. Има оферта чрез мениджър от около 1 млн. евро, „Левски“ е готов, футболистът чака, но трансфер все не става.

„Сините“ началници днес ще дискутират и реакция по последствията от изваждането на „Литекс“ от „А“ група.

Първо - ще се решава от коя инстанция клубът да започне юридическа битка за връщанена старото класиране, при което „Левски“ имаше равни точки с „Лудогорец“. По новата таблица „сините“ изостават с 5 пункта.

Основният аргумент на „Герена“ е - присъдата над „Литекс“ е издадена след края на есенния полусезон. Следователно - не трябва да се анулират мачовете на ловешкия тим, а е необходимо напролет да се пишат служебни загуби на „оранжевите“. Вероятно по темата ще възникне разминаване между гражданското и футболното право.

„Сините“ ще гласуват и дали да отправят призив към останалите клубове от „А“ група да се присъединят към протеста от „Герена“.

На заседание на ръководството в „Левски“ днес ще изчисляват и щетите и пропуснатите ползи за клуба от изваждането на „Литекс“ от „А“ група. След уточняването на баланса ще се прецени дали да се заведе дело и срещу кого.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ