Кино „Левски” става театрална сцена

Най-сетне едно от отдавна продадените и закрити столични кина отваря врати с почти непроменен предмет на дейност и с много повече възможности. Това е бившият салон на кино „Левски” (бул. „Янко Сакъзов”), в което вече се помещава City Mark Art Center. След основен ремонт и обновяване на интериора, продължили повече от десет години, в средата на февруари предстои и първото събитие - премиера на спектакъла „Догодина по същото време” от Бърнард Слейд.

Така към новопоявилите се напоследък театрални салони се прибавя още един. Преводът и постановката на „Догодина по...” са дело на режисьор Георги Михалков, а в главните роли участват популярните актьори Лилия Маравиля и Христо Шопов. Продуценти на първата проява на новия арт център са Владислав Карамфилов, познат повече като Влади Въргала, и самата фирма собственик на салона.

City Mark Art Center предлага 300 седящи места и преоборудвана, технически основно подновена сцена с универсални възможности. Освен за театрални представления съществуват възможности за концерти, модни ревюта, филмови прожекции, разнообразни по форма партита и други дейности. Архитектурният проект не е нарушил съществуващите пространства, които се ползват и за експозиционна площ. Много преди обновяването на обекта във фоайетата започнаха да се трупат нови и стари произведения на скулптора Ставри Калинов, превърнали City Mark Art Center в своеобразна постоянна изложба на артиста.

Фирмата City Mark е създадена през 1992 г. и се занимава основно с изкупуване на имоти за частно или обществено ползване, с основното им реновиране и отдаване под наем в София, Бургас, Плевен и други градове на страната. Новият арт център е първият й обект с културно предназначение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура