Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Кино „Левски” става театрална сцена

Снимка: БТВ

Най-сетне едно от отдавна продадените и закрити столични кина отваря врати с почти непроменен предмет на дейност и с много повече възможности. Това е бившият салон на кино „Левски” (бул. „Янко Сакъзов”), в което вече се помещава City Mark Art Center. След основен ремонт и обновяване на интериора, продължили повече от десет години, в средата на февруари предстои и първото събитие – премиера на спектакъла „Догодина по същото време” от Бърнард Слейд.

Така към новопоявилите се напоследък театрални салони се прибавя още един. Преводът и постановката на „Догодина по…” са дело на режисьор Георги Михалков, а в главните роли участват популярните актьори Лилия Маравиля и Христо Шопов. Продуценти на първата проява на новия арт център са Владислав Карамфилов, познат повече като Влади Въргала, и самата фирма собственик на салона.

City Mark Art Center предлага 300 седящи места и преоборудвана, технически основно подновена сцена с универсални възможности. Освен за театрални представления съществуват възможности за концерти, модни ревюта, филмови прожекции, разнообразни по форма партита и други дейности. Архитектурният проект не е нарушил съществуващите пространства, които се ползват и за експозиционна площ. Много преди обновяването на обекта във фоайетата започнаха да се трупат нови и стари произведения на скулптора Ставри Калинов, превърнали City Mark Art Center в своеобразна постоянна изложба на артиста.

Фирмата City Mark е създадена през 1992 г. и се занимава основно с изкупуване на имоти за частно или обществено ползване, с основното им реновиране и отдаване под наем в София, Бургас, Плевен и други градове на страната. Новият арт център е първият й обект с културно предназначение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете