Черна серия в Пловдив: Защо още двама младежи загинаха на пътя (обзор)

Нова трагедия с двама загинали младежи на възлов булевард в Пловдив разтърси града под тепетата в нощта на неделя срещу понеделник.

Само 32 часа след смъртта на 21-годишния Боян Божков и 17-годишната му приятелка Ралица Иванова други двама младежи на 20 и 21 години намериха смъртта си заради движение с бясна и несъобразена скорост от 100-ина км/час и сблъсък с крайпътно дърво на бул. "Марица-юг" в близост до моста Адата над река Марица.

Сигналът за тежкия инцидент е получен на тел. 112 в 3.05 часа през нощта, а по първоначални данни лекият им автомобил "Пежо" е самокатастрофирал и се е обърнал по таван. На място е починал 20-годишният водач на пежото, който няма шофьорска книжка, и 21-годишният му спътник, който седял на предната седалка. В колата ковчег, която се движела към квартал "Столипиново", е пътувал и трети младеж на 20 години, който е приет за операция и лечение във Втора хирургия на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив без опасност на живота, но със счупена ключица и гръдно-коремна травма.

Взети са кръвни проби за алкохол, а работата по изясняване причините за тежкото ПТП продължава, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Пловдив.

Според очевидци на жестоката катастрофа от колата лъхало на алкохол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини