Германски вестник: Мирише на българско лято

С изгодни цени, много ремонтирани хотели и осезаемо по-голямо представяне в туристическите каталози България ще започне силно летния сезон на 2016 г., отбелязва германският седмичен вестник Touristik Aktuell.
„Страната стана по-професионална. Мирише на българско лято“, заяви Франк Тил, мениджър на туроператора Schauinsland-Reisen, цитиран от "Фокус". На подобно мнение са и негови колеги, които подчертават, че България е „особено атрактивна“ за млади туристи, които търсят забавления.

Заради оттеглянето на редица авиолинии от Тунис, актуалната обстановка в Турция и покачването на цените в Гърция, балканската държава играе все по-важна роля в избора на дестинация за летовниците. Качеството на предлаганите услуги в България все още не отговаря на ценовите стойности, но страната е добра дестинация за тези, които търсят просто плаж.

„България е алтернатива номер едно на Тунис“, уверен е и директорът на кьолнската компания Der Touristik Ролф-Диетер Малтцан, като припомни, че още от миналата година страната привлича клиентите, почивали преди това в Тунис. Тази тенденция ще се запази и през настоящата 2016 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес