Разкриха тийнейджъри, подпалили старо училище

Компания момчета и момичета са подпалили старо училище в монтанското село Якимово, разкри полицията. В пожара сградата изгоря почти напълно. Започналото разследва не установи, че запустялото школо е било подпалено неволно от група момчетата и момичета.

В събота следобед 15 годишните Валентин, Геновева и Патрисия, 16 годишната Ивалина и 18 годишният Валентин влезли през прозорец в училището „Васил Левски” и се събрали в стая на втория етаж. Тийнейджърите събрали разпилени книги и запалили огън на пода, после запалили и цигари. След купона тийнейджърите си тръгнали и оставили огъня не загасен.

Двуетажното бивше основно училище в Якимово горя шест часа. Въпреки усилията на огнеборци от цялата област и местни доброволци сградата остана без покрив, подове, врати и прозорци. „Имахме проект за превръщането на училището в социален и културен център с 1,5 млн. лева от еврофондовете. Но пожарът провали идеята”, каза кметът на общината Георги Георгиев. Тийнейджърите са разпитани и предадени на Детска педагогическа стая в Лом. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле