Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Министър Желязков: Практическите изпити за шофьори ще са в контролирана среда (СНИМКИ)

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Влак блъсна автомобил на неохраняем прелез край Плевен

70-годишен моторист в болница, след като му отнели предимство на пътя

Приобщават роми в Русе с канцеларизми и посуда за 74 595 лв.

Ромите в Русе ще се приобщават с канцеларски и рекламни материали и кухненска посуда за 74 595 лв. Това предвижда обявената обществена поръчка на сайта на община Русе по проект „Интегриран подход на Община Русе за интегриране на роми и други уязвими групи на територията на общини в област Русе“.

Финансирането е по Българо-швейцарската програма за подкрепа на социалното включване на роми и други уязвими групи. Кандидатите могат да подават оферти до 4 февруари т.г., като комисията ще избере икономически най-изгодното предложение.
Част от парите са предвидени по съпътстващи проекти за изграждане на кризисен център в община Русе за жертви на домашно насилие, за ефективното функциониране на Областния информационен център и за „Независим живот в звено за услуги в домашна среда“ по други оперативни европрограми.

За изработването на информационни материали се отделят 15 750 лв., като в помощ на областния информационен център са предвидени още 20 485 лв. Проектът ще се популяризира включително с 200 плаката, по 300 дипляни и химикали, по 100 тетрадки и флаш памети, сувенирни чанти, 1000 тениски и куненска посуда. Ще се отпечатат и 500 сборника с добри практики.

Последното национално преброяване през 2012 г. сочи, че в Русенска област живеят 8615 роми или 4% от жителите й. Те преобладават в общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили и Сливо поле, където са 11-17% от населението. Циганите са повече в селата Горно Абланово/ 45%/ и Малко Враново /49%/. В 29 населени места на региона няма роми.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.