Над 120 000 лева вложени в улично осветление в Търново за година

Над 120 000 лева е вложила Община Велико Търново през миналата година за ремонти и изграждане на улично осветление.

"Целта на извършените дейности бе да се обезопасят рискови участъци в старата столица. Със заповед на кмета Даниел Панов бе сформирана комисия, която обходи града и набеляза проблемните места", съобщиха от общинската управа.

Ново осветление е монтирано западната до южната промишлената зони. Лампите по 4-километровото трасе светят отново след 20-годишно прекъсване. Инвестицията само в този район на Велико Търново е над 48 000 лева. Нови стълбове и осветителни тела са поставени и в други невралгични места.

"Сериозен ремонт бе извършен на уличното осветление от Ректората до Корпус V на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Поправени бяха съоръженията и в подлезите. Допълнително осветление бе монтирано до гимназията по икономика. 10 прожектора са поставени над пешеходни пътеки по четири улици с интензивен трафик", уточниха от кметството.

Продължава реализацията на проекта за видеонаблюдение на територията на Велико Търново, която започна в края на миналото лято. Вече са доставени и монтирани 36 охранителни камери. Обхванати са пространствата около входовете и изходите на града, най-натоварените кръстовища, знакови сгради и обекти. Доставен е необходимият хардуер, предстои определяне на интернет доставчик за изграждането на мрежата и стартиране на видеонаблюдението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони