Официално: Борислав Михайлов подаде оставка

Убиец влиза за 25 години зад решетките 23-годишният Тодор отърва доживотния затвор заради съкратен процес

Джулиана Гани и годеникът й пускат обща песен, осмиваща Ричард Величков

Премиерът Борисов: Партньорството между България и Израел продължава да е отлично във всички сфери

Дядо блъсна с колата си баба на пешеходна пътека

Съдът спря делото за преместването на Куйович

И това видяхме…

Антония Петрова-Батинкова с нови снимки от двумесечната й почивка в Гърция

Елен връхлетял върху кола, тя пък ударила друг автомобил

„Фолксваген” потвърди, че отлага решението за изграждане на завод в Турция заради военната офанзива в Сирия

Боян Магдалинчев за позицията на председателя на ВКС по делото „Полфрийман“: Поведението на Лозан Панов е недопустимо

Бургазлийка спечели първо място

Медици: Психиатриите се превърнаха принудително в социални домове 2/3 от хората с психични проблеми не се лекуват от страх, че обществото ще ги отхвърли

Над 120 000 лева вложени в улично осветление в Търново за година

Над 120 000 лева е вложила Община Велико Търново през миналата година за ремонти и изграждане на улично осветление.

„Целта на извършените дейности бе да се обезопасят рискови участъци в старата столица. Със заповед на кмета Даниел Панов бе сформирана комисия, която обходи града и набеляза проблемните места“, съобщиха от общинската управа.

Ново осветление е монтирано западната до южната промишлената зони. Лампите по 4-километровото трасе светят отново след 20-годишно прекъсване. Инвестицията само в този район на Велико Търново е над 48 000 лева. Нови стълбове и осветителни тела са поставени и в други невралгични места.

„Сериозен ремонт бе извършен на уличното осветление от Ректората до Корпус V на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Поправени бяха съоръженията и в подлезите. Допълнително осветление бе монтирано до гимназията по икономика. 10 прожектора са поставени над пешеходни пътеки по четири улици с интензивен трафик“, уточниха от кметството.

Продължава реализацията на проекта за видеонаблюдение на територията на Велико Търново, която започна в края на миналото лято. Вече са доставени и монтирани 36 охранителни камери. Обхванати са пространствата около входовете и изходите на града, най-натоварените кръстовища, знакови сгради и обекти. Доставен е необходимият хардуер, предстои определяне на интернет доставчик за изграждането на мрежата и стартиране на видеонаблюдението.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.