На 21 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 21.10.2019

Заев: Предсрочните парламентарни избори ще се състоят на 12 април 2020 г.

Президентът Радев ще бъде на посещение в Япония за интронизацията на император Нарухито

Интронизацията на император Нарухито (ИНФОГРАФИКА)

Полицейски хеликоптер и няколко патрулки преследваха 4 часа силно агресивна крава в Германия

Подкрепа от Путин за Сирия търси Ердоган Иска армията на Дамаск да се оттегли от границата

Президентът на Чили въведе извънредно положение в още три града

Възможен ли е свят без глупаци? Сборникът „Психология на глупостта” прави аутопсия на глобалната напаст

Нов епос по „Война на световете”

Стево Пендаровски: Имаме държавен консенсус, че искаме да продължим по европейския път

Села в Невестинско са заплашени от воден режим

Възстановено е движението на пътя София – Варна край Омуртаг

Фандъкова печели в два тура с 10 пункта Данните са от представително проучване за цяла София на агенция „Сова Харис“, направено по поръчка на „Труд“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 21 октомври 2019

144 митничари разследвани през 2015 г., само 12 уволнени

144 митничари са били проверявани за нарушения през миналата година. Само 12 обаче са били уволнени. Това показва отчетът на Агенция „Митници”, публикуван на сайта й.
В резултат на проверките са наложени 47 дисциплинарни наказания, между които 12 уволнения. Други деветима са отстранени временно от работа, а на 25 души е проверено имотното състояние.

От агенцията отчитат, че през второто тримесечие на 2015 г. делът на контрабандните цигари е паднал до най-ниското ниво за последните 8 години. На това се дължат над 4.565 млрд. лв. приходи от акциз. Това е близо половин милиард лева повече от 2014 г. и е най-високата събираемост на приходи от акциз въобще, отчитат от агенцията.

Общите приходи, събрани от Агенция „Митници“ през 2015 г., достигат 8.1 млрд. лв.

За 2015 г. приходите от акциз са 4 565.6 млн. лв., от които 4 525.0 млн. лв. ефективно са постъпили в държавния бюджет и 40.6 млн. лв. ваучери, представени от земеделските производители за зареждане на горива.

Събраните мита за годината са в размер на 159.0 млн. лв.

Три пъти по-малко са задържаните количества наркотици през миналата година, показва още отчетът на Агенция „Митници”. Общото количество наркотични вещества и прекурсори възлиза на 1329 кг, 109 таблетки и 2 л в 88 случая.

От тях 256 кг е задържаният хероин, който традиционно е считан за най-често трафикиран през територията на България. Иззетият хероин е с 500 кг по-малко в сравнение с 2014 г. и достига нивата от 2010-2011 г.
Митничарите са идентифицирани 5 нови за страната дизайнерски наркотика през годината, които са предложени за включване в Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.