Пенсионер нападна служители на енергото

Мъж и жена, служители на Енерго-Про, били нападнати в шуменското село Дренци, където извършвали проверки за кражба на ток. Пенсионер по болест ги посрещнал с бастун и дори го стоварил върху тях, разпилял им и фотоапарата, с който документирали нарушения.

Случката се разиграла към 18 часа в петък на ул."Свобода" в дома на М.И./58г./. Домакинът блъснал служителя на енергото, той се подпрял с лакет на стена и получил травма. Нападки имало и към колежката му. На инцидента е информирана и полицията. Пред униформените инвалидът с три инфаркта се жалвал, че се притеснил от неканените гости в дома си и затова започнал да се брани. Не става ясно дали агресивният домакин е бил уличен в кражба на ток, енергетиците не са съобщили в полицията. От централата на "Енерго-Про" във Варна също не дадоха информация дали техни служители са потърпевши от грубо отношение. Факт е обаче, че техникът се е освидетелствал при лекар.

Бързо производство за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа е образувано в понеделник срещу друг мъж на 51 г. от село Изгрев. От лятото на миналата година И.А. признал, че ползва ток без да плаща.

В края на миналата седмица комисия уличила и пенсионер от с.Тъкач, че се бил вързал директно "към Козлодуй", както се изразяват в района. Музафер Р./68г./ се бил върнал преди дни от Турция и набързо си пуснал ток. И срещу него е образувано досъдебно производство.

Проверки в селата се правят всеки месец, обясняват кметове. Напоследък хитрите стопани се прикачвали към мрежата след 17,30 ч., когато смятали, че работния ден на техниците е приключил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони