Дарина Павлова - копродуцент на лента за цар Борис III, Мел Гибсън режисира филм за цар Калоян

Два филма за български царе ще снима холивудското студио „Милениум филмс” у нас, съобщи изпълнителният директор на „Ню Бояна филм” Ярив Лернер. Едната продукция е за цар Борис III и спасяването на българските евреи, а втората, режисирана от Мел Гибсън, ще разказва за цар Калоян и отношенията му с папа Инокентий III. Гибсън вече е получил ранна версия на сценария. Дарина Павлова е копродуцент на филма за цар Борис, допълни Ярив Лернер.

Сценаристите засега са американци, а филмите ще бъдат на английски език, за да могат да стигнат до възможно най-голяма аудитория. Първоначалният сценарий е написан от Голан Рамрас, сценаристът на „Мистър и мисис Смит” с Брад Пит и Анджелина Джоли. Известни български историци ще са консултанти на авторите на двата филма. Голан Рамрас пристига на 16 февруари, за да започне с тях работа по сценария, който трябва да е готов до началото на март.

По двата проекта ще работят също български кинаджии и актьори, но продуцентите ще търсят световни звезди, за да осигурят предварителните продажби на филмите. „Мел Гибсън всъщност предпочита българските актьори, но, разбира се, ще търсим най-добрия - този, който най-добре отговаря на образа”, подчерта Ярив Лернер. Снимките ще започнат до края на годината, като голяма част от кадрите ще бъдат заснети на автентичните исторически места. И двата проекта се очаква да бъдат завършени през 2017 г.

През следващите месеци в България можем да очакваме поредната „порция” знаменитости - през април ще пристигнат Райън Рейнолдс и Гари Олдман за снимките на The Hitman’s Bodyguard, в който участва и Самюъл Л. Джаксън. През юли идва Джерард Бътлър за The Hunter Killer. Очакваме и Джейсън Стейтъм, и Джесика Алба за продължението на „Механикът” - Mechanic: Resurrection.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино