Правят още четири нови филма от сагата "Междузвездни войни"

Още четири нови филма от сагата „Междузвездни войни” започва американската компания "Дисни",  съобщи в интервю за Би Би Си шефът на киностудиото Робърт Айгър.

„В момента в различни стадии на подготовка са пет филма от цикъла „Междузвездни войни”, четири нови, ако не броим седмия епизод „Силата се пробужда”, заяви той. Айгър добави, ще има още епизоди, но не можа да конкретизира колко точно ще са те и през колко време ще са премиерите им.

В края на миналата година се състоя премиерата на седмия епизод от сагата. Той успя да събере повече от 1.9 млрд. долара.

Започват новия епизод в Хърватия

Новият, осми епизод на "Междузвездни войни" може да се снима в Хърватия още тази година, съобщава информационният портал "Индекс".

Според Makingstarwars.net пък поредният епизод от сагата ще се снима в Дуброник, където е заснет и сериалът на НВО "Игра на тронове".  Източникът на тази информация посочил, че това е "удобно" място, без високи данъци и привлекателно за нови продукции.

От Хърватския аудиовизуален център са отговорили, че засега нямат никаква официална информация и не могат нито да потвърдят, нито да отрекат информацията, предаде БНР.

Компаниите, притежаващи правата за сагата, съобщиха, че осмият епизод на "Междузвездни войни" ще се появи в кината на 15 декември 2017 г., а негов сценарист и режисьор е Раян Джонсън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино