Неделев се завърна в "Ботев" с гол срещу поляци

Тодор Неделев се отчете с гол още в първия си неофициален мач с екипа на ФК "Ботев" (Пд), където се завърна след 2-годишен "ледников период" във "фризера" на немския "Майнц-05", но попадението му бе почетно за "канарчетата", които загубиха с 1:3 от 13-ия в Екстракласата на Полша "Висла" (Краков).

Това бе втората контрола на "жълто-черната" на турска земя след 4:1 над румънския "Поли" (Тимишоара). Тя се игра на терена на елитен хотел в курорта Белек, а Тошко Неделев се разписа за 1:0 с глава в 21-ата минута, когато засече центриране отдясно на конгоанеца Рахави Кифуети от малкото наказателно поле. Десетина минути по-рано пловдивчани имаха претенции за неотсъдена дузпа в тяхна полза за блъскане в гръб на Милен Гамаков в пеналтерията на "Висла". Кифуети профука уникален шанс да удвои в 43-ата минута и в ответната атака осмицата на поляците Адам Урига изравни с изстрел извън наказателното поле, който изненада бразилския вратар на "Ботев" Виктор Голас. Тошко Неделев игра цял час и докато бе на терена, не само се отчете с гол, но и бе в основата на всички заплахи пред вратата на Михал Мишкевич.

Тимът на "Висла" стигна до победата с 2 гола на Павел Брожек в 78-ата и 88-ата минута, когато на терена не бе останал нито един от титулярите на "канарчетата", след като в 77-ата минута старши треньорът Николай Костов смени и последния от тях - преквалифицирания като централен защитник Орлин Старокин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ