Лиляна Павлова за българското европредседателство: Мисията е изпълнена успешно

Наградиха доблестни деца, намерили и предали чантичка с документи и 1000 лева Петокласниците получих грамоти от директора на полицията във Велико Търново

Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Отпускат се 4 милиона лева за Клиниката по изгаряния в „Пирогов“, обяви министър Ананиев

Дават бонус на всеки руски турист, който почива у нас

Има заявки от българския туристически бранш, че ще има специални бонуси за руските туристи в зависимост от продукта, който всеки един представител на бранша предлага. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на съвместна пресконференция с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов.

По думите й страната ни трябва да се възползва максимално от потенциала на привличането на между 3 и 5 милиона руски туристи.

Намаляване на цената на транспортните услуги за руските туристи би било в интерес и за България, и за Русия, каза от своя страна Сафонов.

Той добави, че е била обсъдена възможността за намаляване на цената на визите, възможност за безплатни и многократни визи. Вторият въпрос, който представляваше важност, бе за безопасността на руските туристи. За нас е изключително важно, че министър-председателят на България подчерта, че се предприемат изключителни мерки за осигуряване на сигурността на руските туристи, както и това че се предприема организирането на още по-тесни съвместни връзки и работа между компетентните органи на двете страни“, посочи Сафонов.
„Обсъдихме въпросите, свързани с рекламата на българския и на руския туристически продукт на съответните пазари. Не говорим за конкретна реклама, въпреки че това също е много важно, но се обединихме около важността от информацията, и около това да се информира туроператорът за това какви туристически възможности има в двете страни.“, отбеляза още Сафонов.

На 25 февруари от 11.00 часа ще се проведе среща в българското посолство в Москва с представители на туристическия бранш и от двете страни, съобщи още Ангелкова.

На срещата ще присъстваме и ние двамата с Олег Сафонов, представители на българския парламент, така че максимално да обхванем всички въпроси, които са свързани с туристическия бранш“, посочи министърът.

За тези два дни успяхме да представим на господин Сафонов накратко нашата култура и история, както и да го запознаем с някои обекти в София, с Бачковския манастир, с много хубавите ни минерални извори с лечебни свойства. Така че вече говорим и за оздравителен туризъм и за специални програми за инвалиди“, обясни министър Ангелкова. Тя допълни, че всички морски кметове са запознали от първа ръка Сафонов какво предлагат нашите общини. „С това той да види, че имаме много добро и специално отношение към руските туристи и за нас е много важно България да върне водещото си място на този пазар“, заяви още министърът на туризма.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.