Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Чехия строи АЕЦ дори напук на ЕС Премиерът Бабиш не вижда друго решение

Стефан Данаилов е поставен в изкуствена кома

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Дават бонус на всеки руски турист, който почива у нас

Има заявки от българския туристически бранш, че ще има специални бонуси за руските туристи в зависимост от продукта, който всеки един представител на бранша предлага. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на съвместна пресконференция с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация Олег Сафонов.

По думите й страната ни трябва да се възползва максимално от потенциала на привличането на между 3 и 5 милиона руски туристи.

Намаляване на цената на транспортните услуги за руските туристи би било в интерес и за България, и за Русия, каза от своя страна Сафонов.

Той добави, че е била обсъдена възможността за намаляване на цената на визите, възможност за безплатни и многократни визи. Вторият въпрос, който представляваше важност, бе за безопасността на руските туристи. За нас е изключително важно, че министър-председателят на България подчерта, че се предприемат изключителни мерки за осигуряване на сигурността на руските туристи, както и това че се предприема организирането на още по-тесни съвместни връзки и работа между компетентните органи на двете страни“, посочи Сафонов.
„Обсъдихме въпросите, свързани с рекламата на българския и на руския туристически продукт на съответните пазари. Не говорим за конкретна реклама, въпреки че това също е много важно, но се обединихме около важността от информацията, и около това да се информира туроператорът за това какви туристически възможности има в двете страни.“, отбеляза още Сафонов.

На 25 февруари от 11.00 часа ще се проведе среща в българското посолство в Москва с представители на туристическия бранш и от двете страни, съобщи още Ангелкова.

На срещата ще присъстваме и ние двамата с Олег Сафонов, представители на българския парламент, така че максимално да обхванем всички въпроси, които са свързани с туристическия бранш“, посочи министърът.

За тези два дни успяхме да представим на господин Сафонов накратко нашата култура и история, както и да го запознаем с някои обекти в София, с Бачковския манастир, с много хубавите ни минерални извори с лечебни свойства. Така че вече говорим и за оздравителен туризъм и за специални програми за инвалиди“, обясни министър Ангелкова. Тя допълни, че всички морски кметове са запознали от първа ръка Сафонов какво предлагат нашите общини. „С това той да види, че имаме много добро и специално отношение към руските туристи и за нас е много важно България да върне водещото си място на този пазар“, заяви още министърът на туризма.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.