Проверка показа: Синдикът на „Химко” не е извършил нарушение

Синдикът на „Химко“ АД (н) Росица Томова не е извършила нарушения при обявяване на продажбата на активи на дружеството на 20.11.2015 г. Това установи проверка на Инспектората на министъра на правосъдието по Закона за съдебната власт, разпоредена от министъра на правосъдието Екатерина Захариева, съобщиха от пресцентъра на Министерство на правосъдието.

Проверката е образувана след становище от Ян Аронов, в качеството му на собственик на ANJ GROUP CORP, Търговско дружество, регистрирано в Ню Джърси САЩ през 2007 г. и получено в Министерство на правосъдието на 19.11.2015 г. Инспекторите са установили, че Томова е действала изключително в рамките на закона и в съответствие с най-добрите практики, приети при подобни процедури.
Докладът от проверката е приет от заместник-министъра на правосъдието Вергиния Мичева-Русева и въз основа на него е изпратен отговор до жалбоподателя.
Към днешна дата друго становище или сигнал от Ян Аронов или негов представител не са постъпвали в Министерството на правосъдието, включително и сигнали за корупционни практики по този казус.
Министерството на правосъдието припомня, че няма компетентност по разследване на престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес