Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Съдят син, бил и тормозил родителите си

56-годишна жена е загинала при катастрофата на бул. „Европа“

Рохани: Иран е победоносен и единен след протестите

Вижте писмото, с което ВиК е уведомило Община Перник за водната криза

Бойко Борисов води делегацията на ГЕРБ на конгреса на ЕНП в Загреб

БСП иска 8 лева на глас партийна субсидия

АТАКА: Привърженици на ГЕРБ скочиха на Валери Симеонов заради новия му пост в НС

Москов готов да поеме административна отговорност при нарушение с турските ваксини (обзор)

Дали има или не административно нарушение при доставката на ваксините от Турция, това е от компетенцията на прокуратурата. Ако тя докаже, че има, ще си поема отговорността за административния пропуск, заяви днес здравният министър д-р Петър Москов по време на парламентарния контрол. Според Москов от гледна точка на Министерството на здравеопазването нарушение няма.

„Повече от 2 години в страната ни имаше системна липса на ваксини и затова предприех необходимите стъпки за доставянето им. А внесените петвалентни са същите, които се произвеждат от френската компания и са напълно качествени“, увери за пореден път министърът. Депутатът от БСП д-р Емил Райнов го обвини, че от сутрин до вечер говорел неистини за ваксините.

„Нещо много интересно се случи миналата събота, когато излезе премиерът и каза „Аз съм договорил ваксините, няма проблем“. Тогава стана ясно, че не вие сте подвел МС, а на вас ви е наредено“, каза Райнов. Този факт обяснявал и „газенето на законите, и кризисния пиар“, който Москов правил по медиите.

„Остава въпроса защо го направихте. За да продължите да се возите в джиповете, да откривате обекти, да режете лентички. Или може би да печелите басове. За мен е последното. Вероятно за пръв път ви се отдаде да спечелите любимия залог при басовете – бутилка уиски“, каза червеният депутат.

Москов го контрира, че с това изявление на Райнов вече всеки би трябвало да е наясно, че става въпрос за политическа атака срещу правителството. „Г-н министър, Петър сте, но не сте хитър. Два месеца се държите като едно голямо изключение в свят на идиоти. Това не може да го позволим“, продължи атаката от парламентарната трибуна вчера срещу Москов д-р Тунчер Кърджалиев от ДПС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.