Москов готов да поеме административна отговорност при нарушение с турските ваксини (обзор)

Дали има или не административно нарушение при доставката на ваксините от Турция, това е от компетенцията на прокуратурата. Ако тя докаже, че има, ще си поема отговорността за административния пропуск, заяви днес здравният министър д-р Петър Москов по време на парламентарния контрол. Според Москов от гледна точка на Министерството на здравеопазването нарушение няма.

„Повече от 2 години в страната ни имаше системна липса на ваксини и затова предприех необходимите стъпки за доставянето им. А внесените петвалентни са същите, които се произвеждат от френската компания и са напълно качествени“, увери за пореден път министърът. Депутатът от БСП д-р Емил Райнов го обвини, че от сутрин до вечер говорел неистини за ваксините.

„Нещо много интересно се случи миналата събота, когато излезе премиерът и каза „Аз съм договорил ваксините, няма проблем“. Тогава стана ясно, че не вие сте подвел МС, а на вас ви е наредено“, каза Райнов. Този факт обяснявал и „газенето на законите, и кризисния пиар“, който Москов правил по медиите.

„Остава въпроса защо го направихте. За да продължите да се возите в джиповете, да откривате обекти, да режете лентички. Или може би да печелите басове. За мен е последното. Вероятно за пръв път ви се отдаде да спечелите любимия залог при басовете - бутилка уиски“, каза червеният депутат.

Москов го контрира, че с това изявление на Райнов вече всеки би трябвало да е наясно, че става въпрос за политическа атака срещу правителството. „Г-н министър, Петър сте, но не сте хитър. Два месеца се държите като едно голямо изключение в свят на идиоти. Това не може да го позволим“, продължи атаката от парламентарната трибуна вчера срещу Москов д-р Тунчер Кърджалиев от ДПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве