Гръцка клиника лекува безплатно болен от бруцелоза наш ветеринар

Заболелият от бруцелоза в гр.Рила от 6 месеца ветеринар д-р Георги Бандеров /32Г/ вече се лекува - при това напълно безплатно, в университетската клиника "Св. Димитър" в Солун, Гърция, след като досега у нас нямало ефект от терапията, която му прилагали, казаха негови колеги. При постъпването в гръцкото здравно заведение в четвъртък не му искали здравни осигуровки, не му е взет пръстов отпечатък и разните други "процедури", каквито се прилагат в българските клиники. Самият преглед също не струвал нищо за пациента . "Изписаха му лекарства, купихме ги в Солун, струват два пъти по-евтино отколкото по нашите аптеки.

След два месеца ще закараме Бандеров отново в солунската клиника. Изобщо не ни питаха кой е здравният ни министър и разни такива", сподели вчера бившият кмет на Дупница д-р Първан Дангов, придружил Бандеров до Гърция, който също е в екипа от ветеринарни специалисти в огнището на бруцелозата в Рила от юли м.г.

При взети трети проби на 19-те ветеринарни специалисти в средата на януари т.г. д-р Бандеров показал влошени показатели. Затова решил да търси гръцки специалисти Останалите 18 негови колеги не са заболели. От опасната болест се лекуват 33 души. Предстои да се вземат нови проби от 100 души от засегнатия район, предимно хора с животновъдни обекти, казаха от регионалната здравна инспекция в Кюстендил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини