Петрички фермери хранят животните си с гръцки фураж, излиза им по-евтино

Нова мода в пограничните райони се появи напоследък - петрички фермери масово изхранват животните си с гръцки фураж,защото им излизало по-евтино. За целта пътуват редовно до Гърция, където има няколко мелници близо до границата. „. Аз редовно пазарувам в Гърция. Отивам с микробус, натоварвам 20 чувала и се прибирам. Чувал от 40 килограма оризово брашно струва почти 5 евро. У нас това ще ми струва малко над 10 евро. При евтиното в момента гориво не е проблем за никой да отиде до южната ни съседка за фураж”, разказва бившият кмет на петричкото село Михнево Живко Ласков, който е един от десетките пътуващи.

Гръцките мелничари издават всички необходими документи. А на границата няма проблем с преминаването на товара. Търговците казват, че всичко е законно.

Но уточнява, че не може фуражът да се транспортира в лека кола, товарът трябва да е задължително в бус или друг товарен транспорт, да има фактури, а за колата издаден пътен лист. Петричани са му намерили формулата, комбинират се няколко фермери, наемат една товарна кола и пътуват до съседната страна на пазар

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес