Оставиха в килията шофьора с контрабанда за 1,9 млн. лв.

Хасковският окръжен съд остави в следствената килия арестуваният за контрабанда 254 390 кутии цигари в цистерна шофьор Петър Хубенов. По мярката за неотклонение на 39-годишния мъж от първомайското с. Караджалово Темида се произнесе в петък вечерта.

Петър бе задържан в сряда на пункта Капитан Петко войвода. По документи той превозвал въглероден диоксид от Ксанти за Димитровград. След преглед с рентген на автомобила митничарите от пловдивска мобилна група откриха в тайник в цистерната 25 349 стека с папироси COOPER и R.G.D. Стойността на пренасяната стока е 1 907 925 лв. Камионът, превозвал контрабандата, е собственост на софиянец.

"Скривалището е монтирано в автоцистерната по такъв начин, че да заблуждава измервателните уреди. Камионът е бил оставян на гробища и паркинги, където са били поставяни цигарите", каза в залата прокурорът Невена Владимирова.

"Никога не сам предполагал, че превозвам нещо незаконно, моля да ми наложите по-лека мярка", обясни на магистратите Хубенов. Той е баща на 30-дневно бебе и на още едно дете, което е на 3 г. и половина. Адвокатът Добри Рангелов пледира на неговия подзащитен да бъде наложен домашен арест.

Съдия Йонко Георгиев обаче счете, че Петър може да се укрие или да извърши друго престъпление и му наложи задържане под стража. Мъжът от Първомайско ще обжалва това решение пред апелативните магистрати в Пловдив на 4 февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право