На 19 януари 2019 да почерпят

Ивайло Калфин: Стратегическите решения в България се взимат само отвън или под чужд натиск

Експерт: Брекзит без споразумение няма да се отрази съществено у нас

Милиони пароли изтекоха в мрежата – вижте дали сте засегнати

Анкара заяви, че ще защитава „турското малцинство“ в Западна Тракия

ЕК призова Лондон да проведе евровот Найджъл Фарадж вече готви предизборна кампания

Макрон проведе втора среща от дебата за „жълтите жилетки“

Никълъс Холт ще играе Толкин в биографичния филм за писателя

Тръмп прие пратеника на Пхенян

10 години затвор за турски съдия с награда за човешки права от Европарламента

Китай предложил да увеличи внoса от САЩ до обем от 1 трлн. долара

Откриха труп на възрастна жена във Враца

Сириец държал мрежа за плащания на терористи у нас (обзор) 43-ма арестувани за участие в древната система за парични трансфери “хавала”

Берлускони се кандидатира за ЕП

Една трета от работещите у нас получават месечни бонуси

Жена е новият ректор на Аграрния университет в Пловдив

Проф. д-р Христина Янчева спечели убедително още на първия тур изборите за нов ректор на Аграрния университет в Пловдив от 2016 до 2020 година, след като събра 141 от общо 177 гласа по време на общото събрание на висшето училище. Досегашният заместник-ректор по учебната част и международната дейност наследява ректора проф. Димитър Греков, който изкара 2 управленски мандата и по правилника на вуза няма право да се кандидатира за трети. За овакантения от бившия министър на земеделието пост се бореха и двама декани – проф. Божин Божинов на Факултета по агрономство и проф. Янко Димитров от Факултета по растителна защита, но те получиха по 18 гласа и до балотаж не се стигна.

Проф. Христина Янчева е с богат управленски опит – има 2 мандата като декан и два като зам.-ректор, като 1 година бе и временно изпълняващ длъжността ректор на Аграрния университет, докато титулярът Димитър Греков бе министър на земеделието. В концепцията й за 4-годишния мандат е заложено въвеждане на нови специалности според нуждите на пазара на труда, акредитиране на дистанционната форма на обучение, привличане на повече чуждестранни студенти и инвестиции в съвременна техника за научните лаборатории на вуза.

Освен това проф. Янчева има намерение да въведе различни гъвкави форми като съботно-неделна, модулна, индивидуална, изнесена, планира и поне една бакалавърска специалност на чужд език. Другите й основни цели в управленската програма са по-голям дял на практическата подготовка, въвеждане на електронна трудова борса с обратна връзка за реализацията на завършилите студенти и електронно кандидатстване в АУ.

„В работата си ще заложа на принципите прозрачност, диалог и демократичност“, обеща новият ректор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.