Жена загина при катастрофа на столичния бул. „Европа“, шофьорът е избягал

Иран най-вероятно ще купи танкове и самолети от Русия и Китай догодина

Перник излиза на протест заради водния режим

На 20 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 20.11.2019

17 вече са задържаните при акция срещу наркоразпространението в София

Създадоха материал за хидрокостюми срещу ухапвания от акули

България е в топ 3 в ЕС по строителство

Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

Жена е новият ректор на Аграрния университет в Пловдив

Проф. д-р Христина Янчева спечели убедително още на първия тур изборите за нов ректор на Аграрния университет в Пловдив от 2016 до 2020 година, след като събра 141 от общо 177 гласа по време на общото събрание на висшето училище. Досегашният заместник-ректор по учебната част и международната дейност наследява ректора проф. Димитър Греков, който изкара 2 управленски мандата и по правилника на вуза няма право да се кандидатира за трети. За овакантения от бившия министър на земеделието пост се бореха и двама декани – проф. Божин Божинов на Факултета по агрономство и проф. Янко Димитров от Факултета по растителна защита, но те получиха по 18 гласа и до балотаж не се стигна.

Проф. Христина Янчева е с богат управленски опит – има 2 мандата като декан и два като зам.-ректор, като 1 година бе и временно изпълняващ длъжността ректор на Аграрния университет, докато титулярът Димитър Греков бе министър на земеделието. В концепцията й за 4-годишния мандат е заложено въвеждане на нови специалности според нуждите на пазара на труда, акредитиране на дистанционната форма на обучение, привличане на повече чуждестранни студенти и инвестиции в съвременна техника за научните лаборатории на вуза.

Освен това проф. Янчева има намерение да въведе различни гъвкави форми като съботно-неделна, модулна, индивидуална, изнесена, планира и поне една бакалавърска специалност на чужд език. Другите й основни цели в управленската програма са по-голям дял на практическата подготовка, въвеждане на електронна трудова борса с обратна връзка за реализацията на завършилите студенти и електронно кандидатстване в АУ.

„В работата си ще заложа на принципите прозрачност, диалог и демократичност“, обеща новият ректор.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.