Ислямисти от „Боко харам“ запалили живи деца

Оцелял очевидец, скрит на дърво, разказа, че е видял как екстремисти от "Боко харам" са подпалвали колиби и е чул детски писъци сред хората, изгорели живи при последната атака на местните нигерийски джихадисти, предаде Асошиейтед прес.

Стрелбите и палежите продължили 4 часа, разказа спасилият се Аламин Бакура, плачейки по телефона, докато се обаждал на екипа на АП. Той съобщил, че няколко членове на неговото семейство са били убити или ранени.
Ужасите продължили със самовзривяването на три жени камикадзе сред хората, които успели да избягат в съседното село Гамори, убивайки много хора, твърди войник очевидец, пожелал анонимност, тъй като не е оторизиран да говори с журналисти.

Десетки овъглени трупове и тела с рани от куршуми бяха разпръснати по улиците на село Далори след вчерашното нападение на "Боко харам".
Селото се намира само на 5 км от Майдугури - най-големия град в Североизточна Нигерия, смятан за "родно място" на ислямистката терористична организация, съобщиха очевидци и войници.
Все още не се знае броят на жертвите от вчерашните зверства на джихадистите, защото продължава събирането на тела, включително из околните горички, където те излавяли и убивали бягащи селяни, каза работник по сигурността, участващ в събирането на труповете.

Коментари

Задължително поле