Трио от Шумен краде акумулатори и кокошки в Търговище

Професионални крадци от Шумен са разкрити като автори на серия кражби на акумулатори от камиони и коли в Търговище. Престъпното трио, което шетало в съседната област през декември и януари, финализирало кражбите и с прибиране на 5 кокошки от ромската махала в Търговище.

В ареста са прибрани братята Р.С.(23г.) и А.Б.(20г.). Съучастникът им А.Ю.(22г.) е обявен за издирване.

Гастролът на крадците, които неотдавна излезли от затвора, започнал в началото на декември. Тогава откраднали CD от "Форд Фиеста" и 2 акумулатора от леки коли. Завърнали се в Търговище през януари, когато плячкосали 7 акумулатора от камиони. Предали ги за вторични суровини, където оловото било поне по 1 лв/кг, разкриха криминалисти.

Финалът на тура им из Търговище бил в ромската махала. От там събрали от двор 5 кокошки. До разкриването им, в края на миналата седмица, сготвили пернатите.

Щетите, нанесени от триото, са в процес на установяване. Не е изключено да са автори и на други кражби в района. Същата дейност развивали и в съседни области.

С постановление на прокуратурата са оставeни в ареста за 72 часа и предстои да им се иска постоянна мярка за задържане под стража.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони