Ревнивец инсценира кражба, за да арестуват съседа му

Мъж от шуменското село Пет могили занесе сам музикалната си уредба в съседа, за да го натопи, че са му я откраднали. По това време комшията А.И./59г./ спял и не усетил, че Атанас А./28г./ оставя вещите - аудиосистема, DVD-плеър и три тонколони. Нелепата случка вдигнала на крак полицията в петък вечерта.

Криминалисти се задействали, след като мъжът подал сигнал, че е заварил дома си на ул."Дунав" в селото с разбит катинар, а като влязъл вътре установил липсата на скъпата техника. Обяснил, че сам тръгнал да си търси вещите и ги открил в къщата на комшията на ул."Батак".

Полицаите се усъмнили, защото при извършен оглед станало ясно, че врата е взломена отвътре. Съселяни казали, че малко по-рано от жилището на "обрания" се разнасяла силна музика. Било невъзможно посегателството да се извърши за толкова кратко време. Като отишли в дома на "крадеца", той още спял и не подозирал в какво е замесен.

Така срещу подателя на сигнала Атанас А., който целял арест и съд на съседа, е започнато досъдебно производство и той ще отговаря за набеждаване. Преди да измисли сценката, двамата мъже пили в селско заведение. Алкохолът обаче не бил единствения виновник за разкарване на полицията, съседите имали и стара вражда за жена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право