Апелативният съд в Търново насрочи дело срещу полицейски шеф разгласил държавна тайна Ваньо Димитров осъден на първа инстанция за чадър над наркогрупа

Статистиката: Загуба с 0:3 означава провал в първенството

Тръмп: Мексико ще плати пряко или непряко за стената по южната граница

Арнаудова: Над 500 лица не изтърпяват наказанията си „лишаване от свобода“ или „доживотен затвор“

Младежи биха автобусен шофьор заради забележка

Брижит Бардо окачестви като лицемерни твърденията на някои актриси за сексуални посегателства

Ангелкова пред National Geographic: България е с потенциал за СПА столица на Европа, европредседателството е шансът ни да я покажем

Украински моряци бедстват на кораб без храна и заплати

Рецидивист в домашен отпуск се гаври с пенсионерка

Национал на Нигерия в „Локо“ (Пд)

22-годишен преби до безсъзнание момичето, с което живее

Няма основания за грипна ваканция във Велико Търново

Георги Гатев остава без достъп до секретна информация

Жена изгоря в пожар

Зелените пробутват текст, който блокира втория лифт

Закритата митница в Свиленград с нова сграда за 20 милиона

Чудят се какво да правят със старата – хотел или обучителен център

Месец преди да бъде закрита митница Свиленград, тя се е сдобила с нова сграда на стойност близо 20 млн. лева. Сега сградата ще се използва за митническо бюро. В края на миналата година, малко преди да бъде затворена, митницата е платила и близо 100 000 лева за нови мебели.

Сградата се строи от края на 2012 г. с финансиране по мярка “Втори проект за улесняване на търговията и транспорта в Югоизточна Европа” като парите за него са осигурени от Световната банка чрез заем. Наред с административната сграда са изградени ТИР терминал и паркинг с 18 места върху 6077 кв. м. Изградено е и хале за щателна митническа проверка.

Новата сграда има две места за едновременна обработка на камиони, с канали за оглед отдолу. Модерното съоръжение разполага още с хладилен контейнер, рампа за разтоварване и склад за задържани и отнети в полза на държавата стоки.

Самата сграда е на три етажа, като на първия има просторна зала за обслужване на клиенти, а администрацията е разположена на третия етаж. Изградена е и специална заседателна зала.

В момента митниците се колебаят какво да правят със старата сграда, която е по-голяма от новата. Едната опция е тя да се превърне в обучителен център, а втората – в хотел за командировани служители.

Митницата в Свиленград беше закрита заради много корупционни случаи, цели смени бяха задържани заради контрабандни канали. Функциите й бяха прехвърлени към управленията в Пловдив и в Бургас.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.