Дадоха 2 години затвор на французин за жестоко убийство на котка

Тридесетгодишен безработен французин от югоизточния град Ница беше осъден на две години затвор заради мъчение над котка, предаде Франс прес.

Себастиен Льобра атакувал домашния любимец на приятелката си в нощта на четвъртък срещу петък миналата седмица. Първоначално той поискал приятелката му да му даде мобилния си телефон, за да прегледа от кого е получавала тя съобщения и на кого е звъняла.

Когато жената отказала, Льобра сграбчил 6-годишната й котка и полял я със спирт, после я подпалил и накрая я изхвърлил от седмия етаж на блока, в който двойката живеела. При пристигане на полицията животинката била все още жива, но се наложило ветеринар да я евтаназира.

В съда Льобра твърдеше, че не може да обясни деянието си. Неговото престъпление потресе защитници на правата на животните и десетина организации веднага се обявиха за граждански страни по делото срещу него, приключило с осъдителната присъда.
Същевременно в Испания съд постанови, че ритуал с участието на пуйка не може да се възприема като малтретиране на животно, предаде Франс прес.

Всяка година на 3 февруари в андалуското градче Касалия по повод празника на местния светец Сан Блас, от камбанарията на местната църква се хвърля пуйка. След първоначалния стрес, пуйката все пак успява да прелети няколко метра и да се подслони на съседен покрив. Там я чакат по-храбри жители на градчето и който от тях я улови пръв, той се смята за най-голям късметлия. Пуйката си остава в края на ритуала жива.

Партията за защита на правата на животните ПАКМА заведе дело срещу този ритуал, след като събра подписите на 50 000 души, но съдия постанови, че няма доказателства, че животното страда по време на ритуала и че хвърлянето на пуйка от висока сграда, не може да се приема като малтретиране на животно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят