Зеленогорски: Премиерът ще предложи Кунева днес на заседание на групите на управляващата коалиция

„В 16.00 часа има общо заседание на парламентарните групи от управляващото мнозинство - ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ, на което министър-председателят ще предложи кандидатурата на Меглена Кунева за министър на образованието.“ Това обяви Найден Зеленогорски от реформаторите на пресконференция след Изпълнителния съвет на РБ.

Той обясни, че тогава Кунева ще разкаже за идеи й за развитието на образованието и ще сподели своята концепция, с която е готова.

Във връзка с това ще бъде ли постигнато обединение между ДСБ и РБ за поста на Меглена Кунева като министър на образованието той коментира. "Изненада за мен и Изпълнителния съвет е това, което прочетохме снощи. На миналото заседание колегите от гражданската квота казаха, че в понеделник ще се съберат, съзнавайки че този формат на гражданския съвет е нелегитимен и за тях това ще бъде просто едно съгласуване с хора, които са част от нелегитимен орган, но са работили активно за създаване на блока и в тези избори. В този смисъл съм малко изненадан, че се говори, че снощи е имало легитимен формат на гражданския съвет, защото неговият срок е изтекъл преди повече от година", заяви Зеленогорски.

Снощи стана ясно, че Гражданският съвет в РБ няма да застане зад номинацията на Кунева.

"Ако приемем, че този орган е нелегитимен, което е факт, да се говори, че той е взел някакво решение, е нелогично и противоречи на истината. Ако приемем, че е легитимен, питам защо не съм поканен, а и всички народни представители, които са членове на гражданския съвет - около 60%-70% не са били поканени", уточни той.

За Зеленогорски обаче това не било драма, защото всеки имал право да изрази мнението си. „Потвърждавам единодушното решение, че г-жа Меглена Кунева е номинирана за министър на образованието и науката от РБ", добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини