Търново се представя на туристическа борса с документален филм и фестивали

С документален туристически филм, нови културни форуми и международни фестивали ще се представи Велико Търново на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2016. Изложението ще се проведе от 11 до 13 февруари в Интер Експо център София и за 33-ти път ще събере представители на туристическия бизнес от България и цял свят.

Старопрестолният град като дестинация №1 за културен туризъм в България ще бъде презентиран на атрактивен щанд от 42 кв.м. от Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов". На туроераторите и посетителите на борсата ще бъде представено първото издание на Международния фестивал на историческите възстановки "Ежедневието на средновековния Търновград", който ще се проведе от 28 до 31 юли на крепостта Царевец и в средновековните църкви в подножието й. В реконструкциите на живота и бита от времето на Второ българско царство и средновековна Европ ще участват реанактори от България, Молдова, Полша, Сърбия, Украйна и Италия.

Сред новите събития в болярския град за 2016 г са мултижанровият фестивал "Transfiguration festival" от 19 до 21 август, Летен куклено-театрален фестивал с международно участие, Велико Търново рок фест и Мото рок фест Велико Търново 2016, Фестивалът за късометражно кино "В дворците" по проект Европейска столица на културата II и др.

"На борсата ще бъдат промотирани предстоящите издания на Летен оперен фестивал "Сцена на вековете", Летен фестивал на класическата камерна музика "Arbanasi summer fest music" и Международен фестивал на туристическите филми "На Източния бряг на Европа", отличени с престижния лейбъл "Европейски фестивали" за 2015/2016 година", обясниха от местната туристическа агенция.
На ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2016 Велико Търново ще представи и други водещи културни събития като XIII Международно туристическо изложение "Културен туризъм" през април, юбилейното ХХ -то издание на Старопланински събор "Балканфолк", в което ще се изявят над 15 000 изпълнители, Лятното училище по занаяти на Самоводската чаршия, Дикси джаз фест "Велико Търново" и др.

В програмата на Международната туристическа борса е и софийската премиера на документалния туристически филм "Велико Търново в сърцето на историята". Туристичеси гид в лентата, разкзваща по интригуващ начин историята на старата столица, нейния съвременен живот и знакови събития. е актьорът Юлиан Вергов.
"Велико Търново в сърцето на историята" е първият документален туристически филм произведен в най-високиятехнически стандарт за кино - 4К (UHD)резолюция. Продукцията е реализирана от студио "Black Stamp" по поръчка на Общинска агенция по туризъм "Царевград Търнов".

Филмът бе показан във Велико Търново през декември 2015 г. ,а представянето му в рамките на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2016 ще е на 11 февруари в столичното Кино Арена Младост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони